Företaget


Verksamheten startade 1944 av John Erik Bergström. 1949 ombildades företaget till aktiebolag och 1964 övertogs verksamheten av sonen Peter Bergström. Sedan 2007 drivs företaget av Kent Bergström som varit verksam i företaget sedan 1977. Företaget har idag 10 anställda.

Under åren har ungefär 200 automatmaskiner företrädesvis avsedda för spiralborrtillverkning producerats. Vidare har stålhållare för svarvar, delningsbord för borr- och fräsmaskiner samt olika typer av verktyg tillverkats. Sedan 1952 har gängslipning av noggranna skruvar och muttrar, små som stora i litet eller större antal framställts. 1999 införlivades också kuggslipning i verksamheten. Företaget är beläget i Frövi, i utkanten av Bergslagen.

AB J.E. Bergströms Mekaniska är underleverantör av finmekaniska produkter till svensk och europeisk industri med inriktning på slipning där gäng-, kugg- och splinesslipning ingår. Vi kan också erbjuda tillverkning av små och medelstora serier av egna och kunders produkter på ett kompetent och kostnadseffektivt sätt med minsta möjliga miljöpåverkan. Bland annat tillverkar vi delningsbord, stålhållare, svarvstopp och chipsuppsamlare för förpackningsarbeten. Den huvudsakliga produktionen är legoarbeten av finmekaniska detaljer.

Målet med verksamheten är att genom hög kvalitet och kompetenta medarbetare kunna öka företagets bas för fortlevnad och expansion i modernare och miljövänligare maskiner. Detta kan uppnås genom nöjda kunder. Vi söker ständigt nya produkter att ta upp i vårt program. Vi strävar efter att betraktas som en pålitlig och kvalitetsinriktad leverantör av egna produkter samt legoarbeten, att tillverka med god lönsamhet, i rätt tid och enligt kundernas ritningar, specifikationer och önskemål. Välkommen att kontakta oss med förfrågningar!

Kontaktpersoner

VD: Kent Bergström

Ekonomiansvarig: Elisabeth Bergström

Företaget i media

Klicka på bilden nedan för att läsa artikel om oss i "MASKINOPERATÖREN", Nr 3 April 2006.

Framsid nr3-06

Letar Ni efter en pålitlig leverantör av mekaniska produkter?
Tveka inte att ta kontakt med oss!

Kontakta oss